Kategorie Dodatki do dań głównych z dziczyzny Modra kapusta po wielkopolsku

Ost. ogłoszenia

Użytkownicy

276 zarejestrowanych
2 w tym miesiącu
ostatnio: zurek
Księga Kucharska
Cookbook

 

Kategorie Dodatki do dań głównych z dziczyzny Modra kapusta po wielkopolsku

Poprzedni przepis
Następny przepis
Modra kapusta po wielkopolsku
Modra kapusta po wielkopolsku

Autor: Chef Paul

Ocena:  Point1Point2Point3Point4Point5

(16głosy(ów))

Opis:
... popularny i zawsze smaczny dodatek do pieczystego, ...
gwarancja.gif
Sposób przygotowania
Kapustę drobno poszatkować, dodać liść laurowy, jałowiec, ziele angielskie i gotować do miękkości pod przykryciem na małym ogniu, w osolonej wodzie.
Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na smalcu. W połowie gotowania kapusty dodać przesmażony boczek z tłuszczem. Na koniec gotowania dodać drobno pokrajane jabłka i doprawić octem, cukrem, pieprzem i solą. Dusić jeszcze przez chwilę i jak to dawniej mawiano wydać gorące na stół.
Uwagi
Smacznego

 

Szczegóły potrawy pokaż/ukryj Pokaż lub ukryj szczegóły przepisu

 

Ocena przepisu
1 (zły) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (dobry)

Autor komentarza Komentarz
Niearejestrowani użytkownicy nie mają możliwości komentowania. Najpierw zrejestruj się.

 

Metalex - Lublin    Weterynarz w Puławach    Usługi Stolarskie w Lublinie     Przychodnia Weterynaryjna REX w Lublinie